ATLANTISZ KÜLÖNSZÁM

atlantiszksz

TARTALOM

A törpék legendája
Gondwana és Mu, a két déli kontinens
Vajon miért jelennek meg a törpék nagyon sok nép mitológiájában? Mindannyian emlékszünk gyerekkorunkból Hüvelyk Matyi vagy Hófehérke és a hét törpe meséjére. Honnét erednek ezek a történetek? Ha komolyan megvizsgáljuk a kérdést, akkor eljutunk az emberiség kezdetéhez, az első emberek kialakulásához. Az evolúció-tudósok ma mást mondanak erről, és valahová Afrikába teszik az ember kialakulását. De ha segítségül hívjuk a mítoszokat és legendákat, akkor egy másfajta evolúció bontakozik ki a szemünk előtt. A cikkből azt is megtudjuk, hogy a törpék hogyan kapcsolódnak az elveszett Gondwana és Mu történetéhez.

A déli félgömb Atlantisza
A Mu-legenda nyomában
Az oceanográfusok szerint a tenger szintje 15 ezer évvel ezelőtt mintegy 100 méterrel alacsonyabb volt a térségben Mítoszok, népmesék, krónikák beszélnek a Csendes-óceán elsüllyedt ősföldrészéről, ahol egy történelem előtti korban egy fejlett civilizáció virágzott. A tudósok többsége mindezt a képzelet birodalmába utalta, ám egyre több geológiai bizonyíték kerül felszínre a tengerfenékbe süppedt egykori szárazföldekről a Pacifikum térségében. Vajon ismét azzal állunk szemben, ami már gyakran megtörtént, hogy a tudomány által addig komolyan nem vett mitológiát maga a tudomány igazolja?

Idegen bolygóról származunk?
Az emberiség földönkívüli eredete
Okkult tanítások szerint a Föld első lakói idegen világból érkeztek a Naprendszerbe. Messzire sodródtak a társaiktól, és letelepedtek a Földön, majd megalapították Mu birodalmát, amelyet a legendák szerint egy tojásrakó, hüllőszerű, óriási lényekből álló társadalom lakott, amelynek tagjai isteni képességekkel rendelkeztek.

Az igazi Paradicsom
Az emberiség bölcsője
Mu, a legendás kontinens szomorú véget ért. Az ősi hagyományok szerint ez a fantasztikus világ vulkanikus tüzek hamujává lett, és olyan tomboló lángok pusztították el, amelyek több kilométer magasba törtek. Ezt követően elárasztotta a Csendes-óceán, maradványai annak mélyére süllyedtek. Mu egyébként azt jelenti, hogy Nap, ezért nevezik „A Nap birodalmának” is. A fejlett kultúrájú földrészről szóló legalaposabb összefoglaló munkákat két szerzőnek köszönhetjük: egyikük a brit James Churchward feltaláló, mérnök és halász, illetve a magyar Csicsáky Jenő hajóskapitány.

Az Édenkert története
Mu, az eredetvilág
Mindenki ismeri a bibliai Édenkert történetét. Annak a területnek és eseménysornak a történetét, ahol és ahogy az emberi civilizáció megszületett. Ha megkérdezzük akár a szakértőket, akár a laikusokat, általában a mai Mezopotámia területére fogják helyezni ezt az Édenkertet. De mi van akkor, ha a Biblia csak átvette valahonnan az Éden fogalmát, és csupán azt gondolták a szerzők, hogy Mezopotámiában kellett lennie? Lehetséges, hogy a valóságban egészen másutt volt a kezdetek kezdete? Mondjuk azon az egykori földterületen, amit lakói Mu-nak neveztek? Ha ez így volt, akkor az sem kizárt, hogy az itt élő emberek gyarmatosították a Föld bolygó többi területét.

Híva őskirályai
A Húsvét-szigetek eredetmondája
A Húsvét-szigetek óriási kőfejei a mitikus szuperkontinens, Hiva őskirályait mintázzák. Hiván a monda szerint sokmillió évvel ezelőtt egy fejlett civilizáció virágzott, melynek lakói kivételes pszichikus képességekkel bírtak – a szoborfejeket is antigravitációs technikával alkották. De hasonlót mesélnek a Szamoa-szigeteken egy Bolutu, Hawain pedig egy Hawaiki nevű elveszett földrészről: világos hajú, fehér bőrű emberek éltek rajta, akik gondolatokkal kommunikáltak és át tudtak menni a falon... Vajon mi állhat e különös legendák hátterében?

Csillagemberek Lemúriából
Az összekötő kontinens
Lemúria őskontinense valaha hídként kötötte össze Ázsiát és Ausztráliát. (Ez megmagyarázza a hasonlóságokat India és Madagaszkár állatvilága között.) Amerikában él egy közösség, akik csillagembereknek nevezik magukat, és állítólag Lemúriából származnak. Ugyanakkor azt is állítják, hogy őseik egy távoli csillagrendszer Auróra nevű bolygójáról érkeztek a legendás földrészre.

A vörös és fehér korona
Atlantisz: Az emberiség bölcsője
Mit jelképezett az egyiptomiak kettős koronája? És miért élt mindvégig az állami szimbolikában a tudat, hogy országukat valaha két félből egyesítették? E különös kettősség-eszme nemcsak a királyi ideológiát, de a gazdasági és társadalmi életet, a vallást, sőt a túlvilágot is uralta a fáraók birodalmában. Egy izgalmas elmélet szerint ennek oka akár az is lehet, hogy a Nílus-völgyben két, ellenkező irányú népvándorlás találkozott, ezzel pedig két rejtélyes történelem előtti őscivilizáció egyesült.

A mágikus Ys története
Az elveszett francia város
Atlantiszról számos legenda emlékezik meg, méghozzá világszerte. Talán túl sok is ahhoz, hogy mindezeknek ne legyen semmiféle valóságalapja. A legendáriumok köztudottan az emberiség kollektív emlékezetének részét képezik, és noha a legtöbbjük hihetetlen, mesebeli környezetbe helyezi a történéseket, többről is bebizonyosodott, hogy van valamilyen reális gyökerük. (Emlékezzünk például Trójára.) A dolog különös érdekessége, hogy ahány nép, annyiféle hihetetlennek tűnő történet maradt fent Atlantiszról, illetve a történelem homályába vesző, utópisztikusnak tartott birodalomról. A közös motívumok azonban világossá teszik, hogy a legendák ugyanazt mesélik el. Ys városának szomorú története is egy ilyen legenda – némi mítoszrombolással fűszerezve…

A mikronéz csillagkapu
Nan Madol rejtélyes építői
Kik hozták létre a Föld egyik legrejtélyesebb ősi kőépítményét, amit méltán hívnak „Mikronézia Velencéjének”? Mit tudhatunk Nan Madol, a korallzátonyra épült labirintusváros lakóiról? És mit kezdhetünk a legendákkal, melyek szerint ezt és Óceánia hasonló megalitikus emlékeit nem emberi erővel és nem földi szerszámokkal építették egy előző világ mágusai?
 

JÚNIUSI LAPSZÁMUNK tartalmából

A VATIKÁN SÖTÉT TITKAI KÜLÖNSZÁM

SORSÜGYNÖKSÉG KÜLÖNSZÁM

MÁGIKUS EREKLYÉK KÜLÖNSZÁM

ATLANTISZ KÜLÖNSZÁM

ANTIKRISZTUS KÜLÖNSZÁM

TILTOTT EVANGÉLIUMOK KÜLÖNSZÁM

KRISTÁLYPIRAMIS A BERMUDA-HÁROMSZÖGBEN KÜLÖNSZÁM

AZ ILLUMINÁTUS ÖSSZEESKÜVÉS KÜLÖNSZÁM

A MAGYARSÁG 20 000 ÉVES TÖRTÉNELME 4. KÜLÖNSZÁM

A 3. BIRODALOM MÁGIÁJA ÉS OKKULT TITKAI KÜLÖNSZÁM

X-AKTÁK KÜLÖNSZÁM

A MAGYARSÁG 20 000 ÉVES TÖRTÉNELME 3. KÜLÖNSZÁM

ISTENI KŐGÚLÁK KÜLÖNSZÁM

EGÉSZSÉGHÁBORÚ KÜLÖNSZÁM

Egeszseghaborukicsi

JÉZUS TITKOS ÉLETE KÜLÖNSZÁM

jezustitkoseleteboritokicsi

FÖLDÖNKÍVÜLIEK KÜLÖNSZÁM

foldonkivuliekboritokicsi

ÚJ VILÁGREND KÜLÖNSZÁM

uvkicsi

Elérhetőségeink

Telefon:
2020-158, 2022-853


E-mail:
hihetetlen.magazin@t-online.hu


Postacím:  
1124 Budapest, Németvölgyi út 47. I. emelet 1.

Partnereink

jovovilaglogo
hatoscs

Előfizetési lehetőség a digitális lapszámra

dimaghirdcsik